Montessorischool de Trinoom
Nieuwlandstraat 241, 2729 EB, Zoetermeer      mail: info@montessoridetrinoom.nl   tel: 0793431733

Wennen op Montessorischool de Trinoom

Wat zal dat spannend zijn, uw kind mag naar de basisschool! Voor zowel de ouder/verzorger als voor het kind is dit een spannende tijd.

Van tevoren wordt er door de leidster van uw kind contact opgenomen met u, om afspraken te maken omtrent het wennen. Wij sturen een kaartje met post gericht aan uw kind. Hierop staat wat de eerste wendag zal zijn en wat uw kind mee mag nemen.

We starten altijd met wennen in de ochtenden; het liefst 2 vaste ochtenden in de week. Mocht het goed gaan, dan mag uw kind hele dagen komen wennen. Dit doen wij altijd in overleg met de ouders/verzorgers.

De eerste keer wennen kan best spannend zijn. We laten uw kind op de eerste wendag een kwartiertje later beginnen, zodat de leidster en uw kind alle tijd voor elkaar hebben. Zij legt uit waar het tussendoortje en drinken neergezet wordt. Ook laat de leidster zien waar uw kind de tas mag laten.

Daarna neemt u afscheid van uw kind en gaat uw kind verder in de klas. We hebben voor uw kind een vast plekje in de klas en dat laten we zien. Uw kind krijgt ook een maatje in de klas. Met dit kindje staat uw kind in de rij en uw kind kan altijd bij zijn maatje terecht voor hulp.

Vervolgens loopt de leidster een rondje met uw kind door de klas. Waar liggen de werkjes, welke werkjes kunnen gepakt worden en hoe stof je een tafel etc. Samen met de leidster doet uw kind nog een werkje. Daarna gaat uw kind zelfstandig aan het werk/spelen.

Wij vinden het in ieder geval erg belangrijk dat uw kind zich prettig voelt in de klas en dat hij/zij een warm welkom krijgt.

Rond 12 uur komt u uw kind weer halen en dan bespreken wij kort hoe de ochtend is gegaan. Tijdens dit gesprekje maken wij een afspraak over de volgende wendagen.

Er is een fout opgetreden. Fout: ICRArticles.Viewer is op dit moment niet beschikbaar.